7 Jan, 2013

Door | 8 Reacties

Nachtnieuws: maandag 7 januari

Nachtnieuws 7 januariWelkom bij alweer een editie van het Nachtnieuws. We gaan de tweede week van het jaar in en de pers is eindelijk een beetje op gang gekomen. Niet dat er supergrote aankondigingen gedaan worden, maar er valt in ieder geval iets te melden. Zo zijn er blijkbaar websites die een nep-review van Devil May Cry plaatsen, zodat ze de game lekker ongegrond af kunnen kraken. Maar ook nieuws over DayZ en meer, na de klik.

– Onder het mom van teveel tijd om handen hebben. Lentebriesje (vermoedelijk dus een Nederlander of Belg) geeft zichzelf de opdracht om heel de wereld na te maken in Minecraft. Natuurlijk niet lifesize, maar met een schaal van 1:1500. Nog altijd indrukwekkend. Lentebriesje wil gebruik maken van WorldPainter, u leest er hier alles over.

Kust californie

– Morgen wordt er een nieuwe Pokémon-game aangekondigd, we weten tegen het middaguur meer. Er komt dan een Pokémon Nintendo Direct-stream!

– Ninja Theory waarschuwt u voor neppe Devil May Cry-reviews. Enkele sites branden de game af, terwijl zij helemaal geen review-exemplaar hebben gekregen.

– Alle Downloadable Content van Borderlands 2 op een schijfje, dat lijkt ons wel wat. Gelukkig levert 2K Games ook, want de boxed versie komt eraan!

– Nintendo wil met het free-to-play model gaan stoeien, maar levert daarvoor geen van hun grote franchise. Voor de Mario’s, Zelda’s en Super Smash Bros. games mag u dus gewoon blijven dokken.

– Omdat u allemaal pas de PS3 en Xbox 360 heeft gekocht nadat deze aanzienlijk goedkoper zijn geworden, lijden zowel Microsoft als Sony enorm verlies op de consoles. Samen staat de teller op acht miljard dollar verlies, waarvan bijna 5 miljard voor de rekening van Sony komt.

– De multiplayer DLC Battle Hardened voor Assassin’s Creed III is vanaf morgen via Xbox Live binnen te halen, u mag daar 800 MS punten voor aftikken als u geen season pass heeft. Overmorgen komt de DLC naar de PS3 en vanaf 15 januari kunt u er ook op de PC van genieten. Wat zit er in? Nou, dit:

• Three New Characters 
The influential Governor
The resilient Highlander
The fearsome Coyote Man

• Three New Maps (for use in standard MP and Wolfpack modes) 
The lush, tropical environment of Saint Pierre
The moody, atmospheric stronghold of Fort St-Mathieu
The embattled, enflamed Boston neighborhood of Charlestown

– De release van DayZ is uitgesteld omdat er nieuwe aanpassingen komen. Deze zouden zo groots en baanbrekend zijn dat de standalone daadwerkelijk zijn geld waard is t.o.v. de al bestaande mod. Tussen de 500 en 1000 fans krijgen een uitnodiging voor de gesloten bèta.

– Blizzard gaat iets naar Linux porten, ik vermoed dat het om Diablo III gaat.

– Valve toont een Linux-Steam Box in 2013, volgens enkele rapporten.

 • duivel

  Die WoW models voor die beesten zijn echt lelijk.. tering man…

 • Mooi ook hoe je geen woorden vuil maakt aan die trailer van ‘Dead Space – better with Kinect’. Da’s namelijk precies de hoeveelheid aandacht die dat verdient.

  • We weten allemaal hoe het werkt door ervaringen uit het verleden.
   Het volgende deel gaat terug naar zijn roots.

   • ForeverAlone

    Inderdaad!

  • Zwijneveld

   Wat is sneller? Zeggen dat dat ding moet reloaden of gewoon op x drukken? En dan godverdomme van die fanboys die komen vertellen dat het geweldig is. STERF.