16 Dec, 2011

Door | 4 Reacties

CD Projekt stuurt brieven naar piraten

Een opvallende actie van de Poolse studio CD Projekt. Waar het bedrijf uitermate vocaal is over hun DRM-free policy, heeft men duizenden brieven gestuurd naar Duitse gamers die volgens de studio illegaal The Witcher 2 gedownload zouden hebben. Van elk van deze ogenschijnlijke piraatjes wil het bedrijf €911,80 vangen. Raar natuurlijk, eerdere pogingen van CD Projekt zelf, maar ook van Atari en Codemasters, werden neergesabeld door consumentenbonden en zelfs de rechter maakte gehakt van deze manier van mensen uitknijpen. Helemaal frappant is dat CD Projekt niet wil zeggen hoe het aan de gegevens komt. Men zegt waterdicht bewijs te hebben dat deze mensen The Witcher 2 allemaal gedownload hebben, maar wil niet zeggen hoe men hierop komt. En dan, het spijt me om het te zeggen van een studio die ik zo hoog heb zitten, ben je gewoon een ordinaire bullebak. Geralt zou zich kapotschamen.

 • 900 euri dat is best een hoge boete voor illegaal downloaden.

  Dat terwijl CD project het volgende plaatje hebben gekozen als winnaar voor de alternate ending contest: http://www.moddb.com/events/witcher-2-alternate-endings/images/geralt-the-hacker#imagebox

  Aan de ene kant belonen ze hackers maar simpele downloaders mag dus niet.

 • Tomatenketchup

  €900,- voor het downloaden van een game. Ik geef dit alles weinig kans van slagen. Waar is het bedrag op gebaseerd? Gelukkig kunnen ze dit in NL niet flikken vanwege de wetgeving hier.

  • Nacho_Vidal

   Nog wel ja.

   Waar is Svennusmax als je hem nodig hebt?

   Die weet het altijd wel goed te verwoorden.

   • Reuzelbek

    Doe zelf eens een poging. Jouw rants zijn altijd wel vermakelijk. Of ben je te nuchter?